Hopp til hovedinnholdet

En jeg bor sammen med skriver meldinger til meg og jeg liker det ikke

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei, bir i kollektiv med 3 andre. Han ene har skrevet et par meldinger som jeg mener ikke er greit. Eksempel " you look hooooot and super sexy" vet ikke helt hva jeg skal gjøre er redd. Han er høy og er av utenlandsk bakgrunn. Redd for å være alene med han i leiligheten. Burde jeg bare ignorere han og se om han fortsetter. Kan ikke flytte er ikke så desperat. Men er redd, så lurer på om dere har noe tips til hva jeg kan gjøre? Takk.

Besvart 23.10.2018 12:22
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 19 år!

Jeg forstår at du synes dette er ubehagelig. Meldingene fra han du bor sammen med gjør at du er redd for å være alene med han, og det er ikke bra.

Du skal ikke være redd i ditt eget hjem. Hvis dette går utover hvordan du har det hjemme, må du snakke med noen om det.

Jeg synes du i første rekke skal forsøke å gi uttrykk for at du synes disse meldingene er ubehagelig. Han må få vite at du ikke liker det. Akkurat hvordan du skal si det til han må du nesten finne ut av selv. Det beste er nok å si det direkte til han. Kanskje kan det være trygt for deg å si det til han når du har noen andre med deg, en venn eller en av de andre som bor der.

Hvis du snakker med han om dette og han ikke slutter, kan du si ifra til utleieren din. Utleier må så vurdere om han kan få leie der.

Det kan hende at han faktisk liker deg og gjerne vil bli bedre kjent med deg. Men om dette er måten å gjøre det på kan jo diskuteres.

Du kan søke støtte og råd hos en voksen. Et alternativ er å gå på helsestasjon for ungdom der du bor og snakke med helsesøster. Helsesøster kan gi deg gode råd og hjelpe deg å vurdere hvor alvorlig dette er.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette må du vite om leiekontrakten når du skal leie

Nøkler i døra (colourbox.com)

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit