Hopp til hovedinnholdet

Blir raskt sint på gutter

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Idag på skolen så begynte plutselig alle guttene å «angripe» meg helt uten grunn, med å komme med kommentarer osv. En av dem sa ag jeg var dårlig i håndball, også sa jeg at han var dårlig i hockey. Det var jo bare helt vanlig erting, men jeg ble sur, for ALLE kom og sa det samme, at jeg var stygg osv. Jeg er såpass trygg på meg selv at jeg vet at jeg ikke er de tingene, men selvfølgelig ble jeg jo sur. Etterpå sa jeg til kompisen hans at han var en tynn jævel, at det ikke var sunt å være så tynn som han var. Jeg har en tendens til å være ekstremt slem mot gutter, uten at jeg selv skjønner hvorfor, og jeg prøver å skjerpe meg. Selvfølgelig sa kompisen det til han, og jeg så at han ble såra. Jeg har sagt unnskyld flere ganger, både på snap og face2face. Jeg vet ikke hva mere jeg skal gjøre, jeg vil ikke at han skal være sur på meg. Virkelig ikke liksom. Men nå er jeg redd jeg har gjort det, fucka skikkelig opp liksom. Føles ut som at alle er småsure på meg nå. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 26.10.2018 12:55
 

Svar
Hei

Så leit at situasjonen ble sånn, både for deg og for noen av guttene. Det er selvfølgelig ikke greit med slike kommentarer. Jeg forstår at du blir såret. 

Mitt tips er å snakke med en voksen om det. Ta kontakt med en lærer eller helseøster. De kan hjelpe deg videre. Under legger jeg også ved noen artikler som gir gode råd. Jeg anbefaler å kikke på disse.

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Såret av kommentarer?

Jente tenker (colourbox.com)

Mange slenger med leppa og kommer med ufine kommentarer. Hva gjør du hvis det er du som blir rammet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap