Hopp til hovedinnholdet

Noen maser så mye på meg at jeg føler meg presset til å sende nudes

Jente 15 år
 

Spørsmål

Mitt budskap om dette: hvis man har selv sendt nakenbilder til andre og de som har mottatt det sprer det videre, er dette da din egen feil? Jeg er ei 15 år gammel jente. Har hatt diverse gutter i alderen mellom 14-18 år som har mast om nudes (noe som alle gutter gjør) via snap. Enkelte av dem maser så innmari intenst og begynner å ramse opp grunner som får meg til å sende. Jeg har forsøkt å ignorere og å svare nei til vedkommende flere ganger, men noe som ikke ser ut til å funke. Det ender opp med at jeg da må sende NAKEN bilder av meg (kroppsdeler uten noe..). Det har skjedd ett par ganger hvor han har sagt at han ikke skal screene snappen, men allikevel gjør det. Noe jeg angrer fullstendig på!! Men det er ikke så lett å få gjort noe med det, når man allerede har gjort det. Jeg snakker om personer som jeg ikke vet hvem er, eller som jeg tror har kontakt med noen av de jeg kjenner. De har ikke på spøkelsesmodus på sc, så jeg kan for gud's lov se hvor de befinner seg. Hva gjør jeg?

Besvart 28.10.2018 16:31
 

Svar
Hei

Det er ikke din feil dersom bildet av deg blir spredt videre. Det KUN de som har delt det videre. Dette er #ikkegreit!!

Jeg forstår godt at det er vanskelig å stå imot press og mas på å sende nakenbilder. Det er lettere å mase på noen når man ikke er ansikt til ansikt, samtidig er det ofte lettere å vise seg naken for andre når man ikke er ansikt til ansikt. 

Men uansett det er ikke greit å mase og presse noen til å sende bilder. 

Det lureste (men ofte vanskeligste) er å bare blokkere og slette vedkommende. Man kan god gi tilbakemelding om at det ikke er greit å mase. 

Dersom noen bruker smisk for å få deg til å sende er dette ekstra dårlig gjort, fordi det spiller på selvtilliten din. I denne artikkelen finner du mange gode tips til akkurat hva du kan svare dersom noen maser eller presser deg til å sende nudes

Dersom du ikke kommer noen vei, har du rett til å anmelde vedkommende. Det er godt mulig at du ikke er den eneste som opplever dette, og for å hindre at andre blir overtalt til å sende, kan det være greit å koble inn politiet. 

Det er uansett ofte tøft og stå i dette alene så finn en voksen du stoler på, som du kan snakke med. Slik at du får støtte og hjelp <3

Det som har hendt er ABSOLUTT ikke din feil. 

Jeg heier på deg <3

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

Gutt med bukse og boxershorts på knærne (colourbox.com)

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit