Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble lurt til å sende nakenbilder for noen år siden.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei for 2/3 år siden gjorde jeg en stor feil, en feil jeg angrer på å aldri kommer til å glemme, i dag innser jeg at feilen jeg har gjort er Veldig ille å kan skape konsekvenser. Altså i jeg sendes naken bilder til en fyren på Skype jeg ikke viste hvem han var på ekte bare at han var litt eldre noe som ikke trenger å stemme. Det som skjede,var at han fikk meg til å like han og så starta han å spør om bilder som gikk alt for lagt, men jeg ble med på det:((((( pga jeg lik han...... I dag tenker jeg til bake på bildene han har å hvor gammel han egentlig kunne vært og om jeg har blitt kjempe lurt.Ja jeg selv va med på det, men sa han sko slette de noe jeg ikke vet om han kan ha gjort. Hva kan jeg gjør for å fikse opp i denne situvasjoen med å vær anonym. For jeg er redd bildene kan bli sped vider i fremtiden. Er det mulig å få sider jeg kan ta dette opp med noen anonymt, å fikse opp i det!!!!? Hilsen en jente som er redd å angrer noe veldig:((

Besvart 21.11.2018 16:57
 

Svar
Hei

Så kjipt å høre at du opplever dette og at det gjør at du tenker så mye på det.

Det er nok stor sannsynlighet for at du har blitt utnyttet, fordi du var så ung og man ganske ofte ikke klarer å tenke å vurdere risiko når man er så ung. Det som har hendt er  IKKE din feil. det er kun personen i andre enden. Om bildene ble lagret og spredt eller ikke kan ikke du vite med sikkerhet. 

Dersom du melder denne saken til politiet har de mulighet til å finne ut av dette. Dersom han lurte deg på denne måten, er det også stor sannsynlighet for at flere unge har blitt lurt, også kanskje barn (?!)

Jeg råder deg til å melde saken til politiet, fordi det er de som har myndighet til å finne ut hva som har skjedd med bildene. Du kan be om at foreldrene dine ikke får vite om dette dersom du ønsker.

Når det er sagt, tror jeg det er viktig for deg å finne noen du stoler på og kan prate med. De hjemme vil sikkert hjelpe deg, dersom du forteller hva som har skjedd. Det var tross alt IKKE din feil. Om dette er uaktuelt kan du snakke med helsesøster på din skole, hun/han har taushetsplikt.

Du kan også kontakte slettmeg.no/, for råd og veiledning.

Ta godt vare på deg selv og sørg for at du har noen som støtter deg.

<3 Jeg heier så utrolig mye på deg <3 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gode råd om nettvett du bør følge

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt holder i mobiltelefon i senga (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit