Hopp til hovedinnholdet

Det er noen som sier ting vi ikke har sagt. Vil ikke leve lengre. Gjøre?

Jente
 

Spørsmål

Jeg og beste venninna mi har hengt oss i en jeng. Og nå driver dem og sier ting som ikke vi har sakt.Vår andre venninne bare brur seg ikke og er med de guttene. Lærene bar sier at dem ikke vil ha noe mer drama. Og nå vil jeg bare ikke leve lenger. Hva skal vi gjøre?

Besvart 13.12.2018 18:18
 

Svar
Hei du, jente. 

Så bra at du søker hjelp. 

Det kan være vanskelig å forsvare seg hvis noen lyver om en. Hvis det de sier en har sagt, går ut over noen, må man snakke med de det gjelder og forklare at man ikke har sagt det de sier! Hvis det er vanskelig å gjøre det, må man få hjelp. 

Du/dere kan få hjelp fra foreldre/foresatte eller helsesøster. Forklar hva som har skjedd. 

Hold dere unna denne gjengen. Da slipper dere mer drama. 

Hvis du tenker på å ikke leve lengre, må du snakke med noen om dette! Du kan snakke med foreldrene/de foresatte. Hvis det er vanskelig, kan du snakke med helsesøster på skolen, på helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Du kan også ringe hjelpetjenester. Se artikkelen om dette. Du kan også ringe legevakten på nummer 116 117, eller nødnummeret 113. 

Du er viktigst for deg selv! Snakk med noen og få hjelp så snart du kan!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit