Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil egentlig ikke bæde på noen, men har ikke noe valg

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Pæs meg råd fordi jeg skal bæde snart på noen folk og jeg vil ikke enkli d men halle no valg så hva skal gjøre liksom

Besvart 06.01.2019 17:42
 

Svar
Hei!

Jeg er litt usikker på om jeg forstår spørsmålet ditt ordentlig. Men jeg forstår det som at du skal bli sur/sint på noen, eventuelt bruke vold mot noen, og du vil egentlig ikke det, men du har ikke noe valg. Og du vil gjerne ha råd om hva du skal gjøre. 

Hva er det som gjør at du må utagere på noen hvis du ikke vil? Blir du truet til å gjøre det? Er det noen andre som bestemmer at du skal? Du skriver at du ikke har noe valg og da lurer jeg på om du presses eller trues til det. 

Hvis det er slik at du trues eller presses til å utøve vold mot andre, eller på annen måte være slem mot andre, må du si ifra til en voksen. Det gjelder også selv om du kanskje skylder noen noe. 

Du kan si det til foreldrene dine, og de kan hjelpe deg. Du kan også snakke med en annen voksenperson, for eksempel helsesykepleier eller en lærer. Du kan også ta kontakt med politiet dersom du blir truet. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit