Hopp til hovedinnholdet

Tulleringing

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har da tulleringe en matsjappe som ligger nærme der jeg bor flere ganger. Den siste gangen sa han at han hadde ringt politiet. Jeg er ikke sikker på om han gjorde det for å skremme meg eller om han faktisk har gjort det. Kan jeg få straff for det? Hilsen en veldig bekymret 14 åring

Besvart 24.02.2019 23:54
 

Svar
Hei

Å tulleringe til noen en gang er ikke straffbart. Men å tulleringe til samme person mange ganger, slik at det blir plagsomt, kan være straffbart etter straffeloven § 266 om hensynsløs adferd.

I loven står det dette:

Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd forfølger en person eller på annen måte krenker en annens fred, straffes med bot eller fengsel inntil 2 år.

Du er for ung til å kunne straffes etter bestemmelsen, men jeg foreslår at du finner deg en annen "hobby", så unngår du å komme opp i problemer. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit