Hopp til hovedinnholdet

Hovne lymfeknuter i armhulen, endrer størrelse. fine blodprøver. lymfom?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har nå i en veldig lang periode (over 1 år) hatt hovne lymfeknuter i armhulen. De blir større og mindre hele tiden. Jeg er redd for at jeg har lymfom. Jeg har vært hos legen og hos ultralyd, men ingen av de hadde et godt svar på hva det kunne være. Jeg tok noen blodprøver og de var fine, men jeg har lest at lymfom ofte ikke gir utslag på sånne prøver. Jeg har ikke hatt noen av de andre symptomene på lymfom. Håper på raskt svar.

Besvart 21.03.2019 13:09
 

Svar
Hei Gutt 18, og takk for at du skriver til ung.no!

Jeg har dessverre ikke et helt godt svar på hva dette er, men syntes kanskje ikke det høres ut som lymfom. Ved de fleste typer lymfom blir lymfeknutene som oftest større og større, og vil ikke minske i størrelse for å så bli større igjen, det er mer typisk for infeksjoner.

Ved lymfom vil det også som oftest være utslag på blodprøvene. Selv om man ofte ikke kan teste for lymfomet direkte, vil man kunne se på blodprøvene som gjelder andre organer, og se om disse fungerer som normalt.

Vanlige symptomer på lymfom er jo som du sikkert vet slapphet, nattesvette og vekttap. Om du ikke har symptomer på lymfom, og blodprøvene er normale, er sannsynligheten for lymfom veldig liten, og jeg tror ikke jeg ville bekymret meg for dette.

Dersom du skulle få nye symptomer, eller lymfeknutene skulle bli verre, kan det jo være lurt å ta en tur til legen igjen og få en ny vurdering, men jeg tror du kan ta det hele med ro.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit