Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å flytte hjemmefra til Sverige og spør om mulighet for å få stipend

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. æ vil ta vgs og flytte til Sverige (trives bedre i Sverige) har søkt vgs der. men har ikke et sted å bo, går det ann å få stipend? du tenker sikker du er bare 16 år og vil flytte hjemme fra men æ føle æ må, for å få tilbake selveliten min og et bedre miljø. Fordi æ bor men en mor som ikke liker meg. hun har sagt det og viser det tydelig og sier ting som jævla familie, skulle ønske du ikke var født, du har en flodhest nese, du er den styggeste barnet. æ e ikke et så kalt vanskelig barn har bare 5 og 6 i fag med unntak fra nynorsk. drikker heller ikke. æ va veldig positiv, hypper, aktiv og smilende men fant ut at jeg ble utnyttet av min mor og nu e æ ikke lenger en glad person, smiler aldri, får verre selvtillit for vær dag. æ vil bare ut av huset med ingen problemer som barnevernet. jeg har fått nok. hun lyger hele tiden og når jeg finn ut, spør jeg henne så slår hun. har ikke en far tilstede, ka skal æ gjøre? vill ikke ha barnevernet innblandet, pga mine andre søsken

Besvart 23.03.2019 20:49
 

Svar
Hei, 16 år. Så bra at du skriver til Ung.no med det du går og lurer på. Jeg er ikke sikker på muligheten til å få stipend, men hvis du kontakter den aktuelle skolen, tipper jeg du får et klart svar. Det går også an å kontakte Statens lånekasse om det med stipend. Du skriver at grunnen til at du vil flytte skyldes forholdet ditt til din mor. Slik du beskriver det, kan jeg forestille meg at det må være både sårt og vanskelig for deg, og det er ikke overraskende at du kjenner på lav selvtillit. Har du noen gang fortalt din mor om hvordan du opplever det at hun kaller deg for stygge ting, og/eller har du snakket med noen andre voksne om dette? Jeg håper at du kjenner en voksen du har tillit til som du kan åpne deg for. Har du andre i familien din, eller hva med en lærer eller helsesøster? Jeg tenker også at det går veldig godt an å kontakte barnevernet, og da handler det jo om deg og ikke dine søsken. Fortell dem det. Jeg kan godt forstå at du blir i villrede. Det er ikke lett å vite hva en skal gjøre med sånt når en er 16 år, men det er også derfor vi har barnevernet som har det som jobb å kunne hjelpe deg med dette. Husk at du også kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge, 116 111. Det er helt gratis å ringe hit, åpent hele døgnet, og vi snakker med deg så gjerne.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit