Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg gjøre etter at jeg ble presset til å suge en gutt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var på en ungdoms klubb for ikke så lenge siden og jeg var med noen gutter fra noen klasser oppover. De er stort sett veldig hyggelige, men kan være litt røffe når du kødder med de. Det hele startet med at alle tømte popcorn rundt hele gulvet å kastet på hverandre, så jeg vart jo med på det siden det så gøy ut. Det var store spader vi kunne bruke får å tømme på de andre, så jeg gjorde det. Men jeg tømte på feil person, så deretter vart jeg da dratt inn på do å måtte si unnskyld, han ville at jeg skulle si unnskyld på en helt annen måte som vanlige folk ville ha gjort. Han prøvde å presse meg ned på kne for at jeg skulle «suge» han men jeg sa fort nei. Etter det har han å jeg snakket å alt er fint nå, men vett egt ikke om jeg ska si det til foreldrene mine. Hva skal jeg gjøre??

Besvart 05.04.2019 11:57
 

Svar
Hei jente 14 år!

Det er ikke greit det denne gutten har gjort. Det er veldig bra at du sa nei. Det er modig og tøft gjort. 

Det kan være viktig å snakke med foreldrene dine om dette. Fortell hva du har opplevd. Det er godt å dele med noen du stoler på om hva du føler og tenker på. Da slipper du å bære på dette alene. Du kan også snakke med helsesykepleier på skolen. 

Det kan også være fint å snakke med gutten om denne episoden dersom dere ikke har snakket om nettopp dette. Si at det han gjorde ikke er bra og at du opplevde dette som ubehagelig. Det er ikke lov å presse andre til å utføre seksuelle handlinger på en annen. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit