Hopp til hovedinnholdet

Jeg viste meg naken på omegle

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei ung.no akuratt nå føler jeg meg dum, veldig dum det er fordi jeg nettop har vist meg naken på nett (omegle) til en dame (ung) skrev hun var 20. hun hadde på seg bh da vi startet og jeg sto i bar overkropp og viste magemusklene mine fra halsen og ned. hun spurte om vi kunne sitte face til fac sa jeg ja. jeg så på henne og henne så på meg. hun tok av seg bh en nesten og skrev at hun ville se min kuk. så skulle jeg få se puppene hennes. før jeg viste ord av det så tok jeg av meg buksa og viste utstyret til henne :((( i (5 sek) henne tok av seg bh og viste sine pupper. nå er jeg redd for om hun har filmet skjærmen eller tatt bilde. og om informasjonen kan bli misbrukt av noen og i tilfelle hva konsekvensene kan bli) hadde ikke på norsk omegle men engelsk hjelp meg er redd for dette:(

Besvart 08.05.2019 12:57
 

Svar
Hei

Så kjipt at du opplever dette!

Beklageligvis så vet man aldri helt hva som kan bli konsekvensen av å vise seg naken for ukjente på nett. Ofte går det bra, men av og til ikke. 

Jeg krysser fingrene for at det det går bra for deg. Dersom du finner ut at hun har screenet eller tatt film, så er dette ulovlig. Siden du etter norsk lov regnes som barn frem til du er 18 år, så vil et nakenbilde av deg regnes som bilde som seksualiserer barn og er i all hovedsak ulovlig å ta, ha og dele. Det er altså ulovlig å dele videre nakenbilde av noen. 

Det er aldri din feil dersom noen andre deler videre et bilde av deg. Selv om du har sendt det frivillig, så har ingen lov til å dele videre uten ditt samtykke! De aller fleste gjør ting de angrer på i etterkant, sånn er det bare. Men det er IKKE lov å krenke eller utnytte andre.

Så dersom du oppdager at hun har gjort dette så har du rett til å anmelde henne. Du kan også snakke med ditt lokale politikontor ved å ringe 02800. De har oversikt over hvordan de kan hjelpe deg. 

Dersom du finner ut at bildet ditt er delt kan du også ta kontakt med www.slettmeg.no for råd og veiledning. 

I noen tilfeller brukes slike bilder og videoer til å presse motparten for penger eller flere nakenbilder. Dersom du mottar en slik type trussel er det superviktig at du kontakter politiet med en gang. 

Jeg håper dette løser seg for deg og legger ved noen artikler som kan være fine for deg å lese!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett