Hopp til hovedinnholdet

Guttene kommer med stygge kommentarer fordi hun er jente.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg hater å være jente, jeg har det ikke bra. På skolen kommer guttene med styggere kommentarer hele tiden vi jenter kan si noe tilbake for vi har ikke noe bra å si for allt er positivt med være gutt. Jeg vil heler dø en å fortsette livet som jente, hvordan kan jeg få andre tanker en dette?

Besvart 09.05.2019 23:54
 

Svar
Hei

Det er absolutt ikke greit at du får stygge kommentarer fordi du er jente! 

Skolen din har faktisk plikt til å slå ned på denne oppførselen. Skolen må nemlig følge opplæringsloven hvor det står at alle elever i grunnskoler og i videregående skoler har rett til "et godt fysisk og psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring".

Dersom du ikke kan få være deg selv på din måte på skolen hvor du går, bryter skolen din  loven! Jeg vil derfor råde deg så raskt som mulig, å dele disse hendelsene med noen som kan støtte deg. Snakk med helsesykepleier eller sosiallærer. Ikke stå alene i dette, det finnes hjelp å få! 

Jeg vil også anbefale deg å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg med å ta plass som deg selv. Snakk med andre som selv har erfaring på området. Sammen kan dere se på hvordan du kan få være deg selv på din måte, det er nemlig diskriminerende oppførsel å snakke nedsettende om jenter!

Legger ved noen artikler som du kan se på og som jeg håper kan være til hjelp.

Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Du er unik! Vil du vise det?

Gutt foran tavle med teksten

Føler du deg unik, spesiell eller annerledes? Kanskje har du lyst til å skille deg litt ut fra de andre og vise frem DIN egenart? Vi får en del spørsmål om dette på ung.no. Her er noen tanker om det som kan være til nytte for deg.

Les mer

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit