Hopp til hovedinnholdet

Redd etter et slag mot hodet.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

http://www.konfliktraadet.no/Hei, en i klassen min slo meg i hodet med flat hånd. Ble litt redd. Men merket ingen kvalme eller svimmelhet. Har ikke hatt noen plager etterpå. Så jeg safe? Slager var ikke så veldig hardt. Men når sånne ting skjer meg, jeg vurderer og hacke han. Er det og ta hevn på han?

Besvart 13.05.2019 09:11
 

Svar
Hei

Skjønner godt at du blir redd etter å ha blitt slått i hodet! Håper du føler deg bedre nå! Dersom du ikke er plaget av det lengre, så tror jeg at du mest sannsynlig er safe. Jeg forstår også at en hevntanke kan dukke opp, men jeg vil fraråde deg å gjøre noe igjen sånn som f. eks å hacke han. Jeg vil anbefale deg å heller ta en prat med han, spør om hvorfor han gjorde det og se om dere kan få snakket ut og lagt dette bak dere. Dersom du vil ha hjelp til å arrangere og innkalle til et slikt møte så kan konfliktrådet hjelpe deg med det. Du kan lese mer her, og finne kontaktinformasjon til ditt lokale konfliktråd:

www.konfliktraadet.no/

Vi har svært god erfaring på å holde slike møter, det vil være en fin mulighet for deg å få en beklagelse kanskje? Samtidig som at han som slo får vite konsekvensene av det han gjorde, kanskje vil han ikke gjøre dette mot noen andre? Det ville jo vært fint om dere fikk snakket ut om dette og lagt dette bak dere, sånn at du slapp å tenke mer på dette. Håper du tar kontakt med de, snakke med en rådgiver på konfliktrådet og hør hva de gjør, du kan alltids ombestemme deg dersom du tenker at dette ikke er noe for deg.

Lykke til!
Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Konflikter kan løses

Konfliktrådet

Han sier han skal banke skitten ut av meg. Hva skjer om butikken finner ut at jeg har stjålet? Sykla inn i en bil, og det ble merker. Ble trua, men saken ble anmeldt.

Mange får hjelp av konfliktrådene. Vi har samlet noen typiske spørsmål og svar her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit