Hopp til hovedinnholdet

Jente 15 år! Vi har en lærer som svarer stygt. Han "slo meg" i bakhodet.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg går i 10. Klasse og jeg har en litt spesiell lærer. Han pleier som regel å svare stygt til oss elever så prater vi om det på konferanse timer og da sier han at han tuller. Men mandag for en uke siden, så skulle vi ha engelsk og da måtte vi gå på noen spesielle sider, men jeg gikk på Google med et uhell og han slo meg i bakhodet. Det gjorde ikke vondt, men det var ikke '' godt''' heller hvis du/dere skjønner hva jeg mener. Tuller han eller var det alvor... Men noe jeg tenker er at det er ikke lov å slå noen i hodet. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre... Anmelde han? Prate med han? Jeg føler meg veldig ukonfertabel når jeg er i samme rom og jeg tør ikke å prate med han... Plis hjelp meg

Besvart 26.05.2019 09:14
 

Svar
Hei!

Det er helt rett det du tenker. Det er ikke lov til å slå noen i hodet eller andre steder. Det er noe du ikke skal godta.

Det er absolutt ikke greit det du og dere opplever med denne læreren.

At du ikke føler deg komfortabel når du er i samme rom som denne læreren, er derfor ikke bra og ikke slik det skal være. Alle elever skal kunne føle seg trygge på lærerne.

Vet foreldrene dine hvordan du føler de tog hva du opplever? Foreldre har ansvar for å ta opp med skolen dersom barna ikke føler seg trygge. Rektor har da plikt til å stoppe det som skjer.

Jeg vil råde deg til å snakke med rektor om det du opplever. Du kan også snakke med helsesykepleier (helsesøster)på skolen, slik at hun kan hjelpe deg. Hun har også et ansvar for at elevene skal føle seg trygge på skolen.

Jeg legger ved et par artikler du også kan lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit