Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for at en mann ikke skal ta kontakt med meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år og jeg mottar meldinger fra en mann jeg så vidt Kjennerud 50 åra! Han har snakket med meg noen ganger i virkeligheten og nå har han begynt å prøve å ta kontakt på Instagram. Han skriver ikke stygge ting eller sender nakenbilder. Men han skriver andre ting jeg føler meg ukomfertabel ved, jeg blir litt redd fordi pappa kjente han når han var ung og vet fortsatt hvem han er.. pappa har alltid sagt at jeg ikke skal snakke med han men han sier ikke hvorfor, men jeg tror jeg har skjønt hvorfor nå... har dere noen tips til hva jeg kan gjøre?

Besvart 07.06.2019 09:02
 

Svar
Hei jente 13 år!

Så bra at du har sagt i fra og snakket med pappaen din om dette. 

Det er viktig at denne mannen forstår at du ikke vil ha noe kontakt. For at han skal forstå dette må du si tydelig i fra. Det kan enten du gjøre eller en av foreldrene dine gjøre. 

Skriv for eksempel: "Jeg ønsker at du ikke tar kontakt med meg, det betyr at du verken kommentere bilder eller sender meldinger eller på noen annen måte tar kontakt". 

Dersom du opplever at mannen ikke respekterer dette må du snakke med foreldrene dine igjen. Da kan de hjelpe deg med å si i fra gjennom å kontakte han på telefon eller SMS eller få hjelp fra politiet.

Det er veldig viktig at du sier i fra dersom dette ikke slutter. Når du opplever det ubehagelig er det en god nok grunn. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit