Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når noen har lagret lettkledde bilder av meg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Snappet litt med en gutt. Var så dum og sende noen lettkledde bilder til han på Snapchat og han sier nå at han har lagret alt på mobilen sin. Vet ikke om han snakker sant, men er en utrolig kjip situasjon å være i og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Det står brukernavnet mitt på snapchatten han har filmet med en annen telefon, slik at jeg ikke skulle se at han lagret det.

Besvart 30.08.2019 10:35
 

Svar
Hei!

Dette er ikke greit gjort av denne gutten.

Det er forbudt å publisere eller dele bilder av andre uten deres samtykke.

Det er ikke straffbart å oppbevare et bilde som er sendt frivillig, men dersom bilder deles eller publiserer er det som nevnt over straffbart. 

Derfor kan han heller ikke vise dette til andre eller sende det videre uten at han bryter loven. Det betyr at det i teorien bare er han som kan se disse uten å bli straffet. 

Du kan gjerne fortelle han dette, og derfor be om at dette slettes umiddelbart. Dersom han ikke gjør det kan du snakke med politiet og forklare saken. 

Veldig mange kan føle skyld for at de sendte slike bilder, men det skal du ikke ha. 

Ta gjerne kontakt med en annen voksen du stoler på som kan støtte deg i denne saken. Det er alltid en trygghet. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit