Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg forfulgt og er redd for at han vil voldta meg

Jente 16 år
 

Spørsmål

For rundt en måned siden avsluttet jeg ett vennskap etter at han "prøvde" seg på meg mens jeg var helt dritings, og ikke stoppet når jeg sa fra. Heldigvis var det noen der som dro han av meg. men i det siste virker det som jeg ser han veldig mye, når jeg er ute med venner, på skolen (som han er ferdig med) og han er rundt huset mitt veldig mye og begynner å snakke med vennene mine om meg.. Er det rart at jeg føler meg forfulgt, og at jeg er redd for at han kanskje vil voldta meg om han får sjansen? Jeg har hørt noen rykter i det siste om at han har spredt noen rykter om meg også.. Sånn at vi lå med hverandre rykter..

Besvart 24.09.2018 14:47
 

Svar
Hei jente 16

Så fint at du skriver til oss.

Det er leit å lese om det du opplevde, men vi synes det er veldig bra at du avsluttet vennskapet og at du hadde venner som hjalp deg.

Det er forståelig at du er redd og lurer litt på hvorfor han er så mye rundt der du er. Vi synes det kan være lurt at du snakker med noen voksne du stoler på om dette. Det trenger ikke å være noe farlig, men kan være lurt slik at du ikke går rundt og er redd.

Fine voksne å snakke med kan være foreldrene dine, helsesøster på skolen din, en lærer eller fastlegen din.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Slik oppnår du respekt

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du skal ha respekt for andre, men du skal også bli respektert! Finn ut hvordan du oppnår respekt, og få tips om hvordan du kan vise andre mer respekt.

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep