Hopp til hovedinnholdet

Kan ikke-binære transpersoner få behandling i Norge?

Annet 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en transegutt og jeg ønsker behanling. Men jeg er en ikke-binær transegutt. Har hørt at ikke-binære transer ikke får behandling i Norge. Stemmer det?

Besvart 17.12.2018 21:15
 

Svar
Hei

Det finnes per i dag ingen nasjonale retningslinjer som gir rett til kjønnsbekreftende hormonbehandling til personer som definerer seg som ikke binære.

Ifølge de internasjonale retningslinjene i Standards of Care, fra WPATH, står det likevel at ikke binære personer kan få helsehjelp når det kommer til kjønnsbekreftende behandling. 

Denne helsehjelpen må da forordnes av lege med transkompetanse. Legen følger da de samme retningslinjene som du kan lese mere om her. 

Dette er per idag ikke noe som dekkes av folketrygden siden behandlingen ikke   blir gitt på bakgrunn av diagnosen transseksualisme.

Håper dette var svar på spørsmålet ditt, bare ta kontakt igjen dersom noe ble uklart. Du kan også kontakte ichatten.no for flere spørsmål.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet