Hopp til hovedinnholdet

Androgyn jente, opplever å være midt i mellom jente og gutt. 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en androgyn jente med veldig kjønnsnøytral kropp og stil. Egentlig jeg føler at jeg er ikke en jente men ikke en gutt heller. Jeg er noe i midten. Jeg er 100% komfortabel med det jeg er og ønsker meg ikke å forandre noe med meg. Men det føles ensomt å tenke at jeg kommer kanskje alltid til å være alene. De fleste rundt meg ønsker seg å være i et forhold med enten en gutt eller jente og jeg passer ikke i noen av de kategoriene. Så jeg tror at det finnes ikke noen for meg i denne verden men samtidig så ønsker jeg å gi masse kjærlighet til den ene rette personen. I tillegg så har jeg en del psykiske plager som de fleste kunne ikke takle. Eneste person som noen gang har akseptert meg 100% som jeg er bor på andre siden av landet og jeg kan ikke bli sammen med henne. Forresten, jeg liker bare jenter. Så det jeg vil spørre om er: hvordan skal jeg takle ensomhet? Jeg vet at jeg kommer aldri til å være sammen med noen. Kanskje det er ikke noe for meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Først av alt vil jeg si at det er så bra du tar kontakt, og gir deg selv og mange andre en stemme!

Selv om du opplever å være alene i verden som deg selv, skal du vite at det flere som kjenner på det samme som deg. 

Mange tror det bare finnes to kjønn, mann og kvinne, men slik er det ikke. Kjønn varierer i kropp, identitet, rolle, bevissthet, forplantning og tiltrekning. Dette gjør at det blir for begrensende å se denne variasjonen som kun to muligheter.

Noen av oss opplever derfor å være på "midten" akkurat slik du beskriver det. Noen ønsker da å betegne seg som trans, som betyr "å krysse over, å gå fra det ene kjønnet til det andre". Enkelte steder i verden har man nå begynt å bruke denne tredje kategorien i ulike offentlige dokumenter, slik at flere mennesker kan få oppleve å ha et sted å høre til.

Du beskriver deg selv som androgyn, som jeg forstår som at du har både mannlige og kvinnelige egenskaper. Er det slik at du også har en kjønnsidentitet som ligger på midten? 

Siden naturen har skapt et større kjønnsmangfold enn det vi har greid å sette ord på i kulturen, blir det derfor viktig å skape rom slik at alle mennesker kan oppleve tilhørighet, uavhengig hvilket kjønn de tilfeldigvis opplever å være.

Følelsen av ensomhet kommer ofte på bakgrunn av at man ikke opplever å høre til. Hvis det er slik for deg, at du opplever å være alene i verden, er det jo ikke noe rart i det hele tatt at du har noen psykiske plager. Min erfaring er at disse ofte kommer når man ikke opplever å ha noen flokk, og derav blir bekymret for fremtiden.  

Likevel hører jeg at du er stolt av deg selv som den du er, noe som er helt fantastisk viktig når du skal ut å erobre din plass i verden! 

Jeg vil anbefale deg å kontakte andre som opplever å kjenne på det samme som deg. Du er en perfekt utgave av deg selv, og det er jo ikke slik at mennesker forelsker seg bare i det som er "mellom bena". Det viktigste blir hvem du er som person, du er jo så mye er enn kjønn.

Vet ikke om dette ga mening for deg? Vil anbefale deg å ta kontakt med Skeiv Ungdom eller Foreningen for transpersoner i Norge. Her vil du møte mange flotte mennesker som lever helt vanlige liv, på godt og vondt - som alle oss andre.

Ikke stå alene i det du kjenner på, søk støtte! Du kan også kontakte Ungdomstelefonen for flere innspill. Legger ved en artikkel du kan se på.

Hvis du bor i Oslo er du hjertelig velkommen på helsestasjon LHBT.

Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen Ingun 

 

Helsesøster
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet