Hopp til hovedinnholdet

Hadde sex på doen og nå vet mange det.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og en gutt på skolen min, som er en veldig god venn av meg hadde sex på skolens toaletter, mange hørte oss, åpenbart. Det var i et friminutt, men jeg tror ingen lærere hørte oss. Vi går i samme klasse og vi ble sammen, så da vi var på klassetur, lå jeg på rom med to andre jenter. Og han kom inn, og det endte med at vi hadde sex. Vi lagte tydligvis litt mye lyd så det kom folk fra rommet vedsidenav og bankte på, uheldvis sto døren ulåst (det var lås, ikke kortlås), de kom inn og tok bilde av da vi hadde sex, disse ble vist til veldig mange, og alle begynner å kalle oss for sexparet. De samme hadde også sett oss da vi kom ut fra da vi hadde sex på skoledoem, og fortalte dette til læreren vår, nå er hun veldig dint! Har vi gjort noe ulovlig? Vi vet det var dumt, men vi var bare så så kåte og jeg tror nok vi begge ville ha sex akkurat da! Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når man er veldig kåt og opptatt av hverandre, kan jo fornuften lettere bli lagt til side.  -Nå i ettertid tenker du kanskje at det å ha sex på skoledoen, eller sex på  et rom der andre kan komme inn og bli tilskuere og til og med fotografere, ikke er så lurt.  Det som er gjort er gjort, og den erfaringen dere har gjort dere, får dere ta med dere videre slik at dere finner gode løsninger for dere selv som det ikke blir så mye styr av i ettertid.  -Det er jo slik at det å ha sex på offentlig sted ikke er lov: 

Sex på et ”offentlig sted” reguleres av straffeloven § 201. Der står det at den som i ord eller handling utviser ”seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd” på ”offentlig sted” kan straffes med bøter eller fengsel inntil 1 år.

Formuleringen ”seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd”, omfatter da seksuell omgang og seksuell handling. Hva som menes med ”offentlig sted” står i straffeloven § 7. Der står det at ”offentlig sted” er ethvert sted som er ment for ”alminnelig ferdsel” eller et ”alminnelig beferdet” sted. Et ”alminnelig beferdet” sted er et sted hvor folk flest ferdes ”stadig” eller ”av og til”.

En skoledo kan nok regnes som et offentlig sted, og det er dermed forbudt, så læreren din har nok rett når hun markerer at dette ikke var greit.  

Du og kjæresten din kan kanskje satse på å være litt mer diskrete fremover, så vil vel ryktene roe seg etterhvert.  -Det er jo forøvrig ikke lov å dele bilder på nett uten samtykke, så om de som har sett det gjør det, gjør de også noe ulovlig.  Du kan jo minne dem om det.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet