Hopp til hovedinnholdet

Er det greit å kalle andre for digge?

Annet 20 år
 

Spørsmål

Lurer på noe innen psykologi tror jeg. La oss si. Du er 18år gammel å er på stranden med gutta. Dere ser ei jente i bikini som dere tipper er rundt 17år gammel. "Åå, hu er så digg ass" ja, ass sjekk rumpa!" osv. En av gutta viste hvem jenta var å fortalte at hun bare var 13år. Å brått sier de andre: "haha pedo" "thå, ja viste det da, bare tulla" osv. Altså slik jeg ser det så ville gutta prøvd seg på henne hvis dem forsatt trodde at hun var rundt 17. Men så snur vi det: De ser ei jente som ser ut som 13. Men ingen nevner noe om det fordi dem vet at hun er 18år å derfor er det liksom greit. Eksempel er Selena Gomez og Hanna Montana fra Disneychannel. Så og si alle syntes dem var pene men "turte" ikke si det før de var blitt 18år. Har opplevd dette mange ganger og syntes det er så rart. Kan du prøve å gi en bra forklaring på dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Det føles ofte rart å kalle unge gutter/jenter for digge fordi det kunne vært lillebroren/lillesøsteren din. Man er også ofte så ung at man ikke bryr seg om utseende, trening eller kosthold, men har det bare gøy på stranden med vennene sine. Når man fyller 18 år har man brått blitt "voksen", må stå for egne valg og har utviklet meninger i større grad. Man er forbi puberteten og ofte mer selvsikker. Med tanke på at de nå har også har fått mer personlighet kan man uttrykke å si at de er pene. Men, det er forskjellig fra person til person. Man sier ofte at barn og ungdom er pene, uten en baktanke! Jeg legger ved en artikkel som du burde lese, lykke til! 


Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet