Hopp til hovedinnholdet

Er jente men vil være gutt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en guttejente på 13 år går egt i syvende klasse, men jeg er en jente men jeg vil være en gutt, men jeg vil ikke si det til noen. Det er en jente jeg liker som går i klassen min, hun smiler og ler til meg noen ganger. Hun er veeldig pen men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du er ikke alene om å kjenne på de følelsene som du gjør. Flere som deg opplever at det kjønnet de fikk tillagt ved fødselen, ikke nødvendigvis stemmer overens med det kjønnet de føler seg som. Jeg tenker derfor det er viktig at du utforsker de følelsene som du har, for å finne ut av hva som er riktig for akkurat deg.

Det er bare den som "bor i kroppen" som kan si noe om hva som kjennes riktig ut, dette er ikke noe som kan bestemmes av andre. Hvis det er slik at du innerst inne føler deg som en gutt, så er det dette du er.

Vet ikke hvor lenge du har kjent på disse følelsene? Noen kan oppleve at ting er litt annerledes allerede fra 3- 4 års alder. Andre kan oppdage dette senere i livet.

Opplevelsen av å ha / være et kjønn er forskjellig. Det er viktig at du kan få være det kjønnet du opplever å være, på den måten som kjennes riktig ut for deg. Kjønnsidentiteten sitter på en måte mellom ørene, og ikke bare mellom beina.

Det er helt essensielt for den psykiske helsa vår, å kunne få være oss selv på ekte. Derfor tenker jeg det kan være lurt at du forteller om de tankene som du har til noen som kan hjelpe deg med å utforske dette. En transkompetent helsesøster kan være en fin person å prate med. Du kan også ta kontakt med en sexologisk rådgiver.

Når du har blitt bedre kjent med de følelsene som du har, vil det også kunne bli lettere å fortelle om dette til de som står deg nær. Husk at det ikke er noe feil med deg, du er bare litt uvanlig!

Når det gjelder hvordan du kan komme i kontakt med den jenta som du liker så godt, kan det noen ganger være lurt å bare snakke med henne for å finne ut av hva hun føler for deg. Legger ved noen artikler som du kan se på, som handler litt om det å få kontakt.

Du kan også ringe Ungdomstelefonen for flere råd. Legger ved noen artikler du kan se på.

Hvis du bor i Oslo, kan du kontakte helsestasjon for LHBT ungdom for videre hjelp.

Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Transseksualisme og kjønnsidentitet

Kjole eller bukse?

En person som er transseksuell er noen som føler seg som jente, men har en gutts kropp, eller føler seg som en gutt i en jentes kropp. Mennesker i denne gruppen opplever at deres psykologiske kjønnsidentitet ikke stemmer overens med den kroppen de er født med.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet