Hopp til hovedinnholdet

Gutt som vil bytte kjønn til jente, kan han da bli gravid å få mensen?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en gutt som vil bytte kjønn til jente. Så jeg lurer på om hvis jeg bytter kjønn, og tar en operasjon når jeg blir voksen, kan jeg forsatt få barn? Altså bli gravid? Kan jeg også da få mensen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du ønsker å endre kroppen din slik at den stemmer bedre overens med din opplevelse av å være kvinne, så kan du ikke med de kirurgiske mulighetene som finnes per i dag, bli gravid eller få mensen. Dette er fordi at du da må ha eggstokker og livmor.

Den vanligste operasjonen som blir gjort i underlivet for de av oss som ønsker å endre kroppen i kvinnelik retning, er å fjerne penis og lage en vagina. Det blir ikke gjort endringer slik at du får de andre organene som kan gjøre at du kan bli gravid.

Likevel er det mulig å lagre de sædcellene som du har per i dag, slik at du kan få egne biologiske barn dersom du i fremtiden får en partner med livmor.

Hvis du har flere spørsmål vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen. Legger ved en artikkel du kan se på. Hvis du bor i Oslo kan du ta kontakt med Helsestasjon LHBT.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen Ingun

Helsesøster

Spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Transseksualisme og kjønnsidentitet

Kjole eller bukse?

En person som er transseksuell er noen som føler seg som jente, men har en gutts kropp, eller føler seg som en gutt i en jentes kropp. Mennesker i denne gruppen opplever at deres psykologiske kjønnsidentitet ikke stemmer overens med den kroppen de er født med.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet