Hopp til hovedinnholdet

Liker å gå i jenteklær, hvordan kan han fortelle om dette til moren sin?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Er en gutt på 15 som liker å gå i jenteklær. For noen år siden kom mamma hjem tidligere enn det hun skulle å da var jeg hjemme å gjikk rundt i storesøsters badedrakt å strømpebokse hun sa ingenting annet en oj. Jeg sprang inn på bade å skiftet å latet som ingenting. Noen dager sener lå en badedrakt på badet som passet mæ. Jeg sa ingenting. Å hvær dag etter det så har brukt den under vanlige klær helt til å fjor for da va den for liten. Når mamma så at den bare ble liggende kjøpte hun en sports bh som passet mæ perfekt. Nu har jeg lyst å kle meg i mere jenteklær en bare en bh. Å mitt spørsmål er: hvordan ska jeg fortelle mamma at jeg har lyst på mere for eksempel kjole tights å en vanlig bh. Jeg er en litt tjukk gutt så æ har like store bryst som søskenebarne mitt på 16 men hun har ikke så store.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Så fint at du tar kontakt!

Når det gjelder hvordan du kan fortelle moren din om at du ønsker å gå i "jenteklær" som kjole og bh, vil jeg anbefale deg å bare si det som det er. En måte kan være å fortelle at du har brukt badedrakten under klærne frem til nå, men at den har blitt litt for liten. Kanskje kan du si noe om at dette har vært viktig for deg, og at du derfor hadde satt stor pris på om hun hadde hjulpet deg med å kjøpe noen nye klær som var litt "jentete".

 

Du kan også ringe Ungdomstelefonen for flere innspill

Håper dette var til hjelp. Heier på deg og ønsker deg masse lykke til!

Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjønnsidentitet

Jente spiller gitar (colourbox.com)

Føler du at du kan gjøre "gutteting" og "jenteting" uten at noen bryr seg? Kjønnsidentiteten vår er knyttet til kroppen - til det biologiske. Men det å føle seg som et kjønn, som gutt eller jente, er også et resultat av en sosial og kulturell prosess.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet