Hopp til hovedinnholdet

Hvordan vet man om man er født som feil kjønn?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år og jeg lurer på om hvordan man vet om man er født som feil kjønn. Jeg føler jeg er en gutt fanget i en jente kropp, og feil rase på en måte. Altså jeg føler meg mer som en koreansk gutt istede for en norsk jente, og jeg har svært lyst til å være en koreansk gutt...og jeg trenger hjelp, om det er noe galt med meg og om hva jeg kan gjøre for å føle meg "hjemme" i min egen kropp. Tusen takk på forhånd^^

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Så fint at du holder på å utforske deg selv og hvem du er. Du er ikke alene om dette, flere som deg opplever at det kjønnet de fikk tillagt ved fødselen ikke stemmer overens med det kjønnet de føler seg som.

Hvis det er slik at du føler deg som en gutt "fanget" i en jentekropp, så er du en naturlig variasjon av oss mennesker. Fordi opplevelsen av å ha / være et kjønn er forskjellig, er det viktig at du får hjelp til å være det kjønnet du opplever å være, på den måten som kjennes riktig ut for deg. Kjønnet sitter på en måte "mellom ørene", og ikke bare "mellom beina".

 

Fordi opplevelsen av å "gjøre" et kjønn er forskjellig, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg med å utforske dette.

Hvis du bor i Oslo, kan du kontakte helsestasjon for kjønn og seksualitet. De har også oversikt over ulike hjelpere som kan støtte deg videre i prossessen dersom du bor andre steder i landet.

Du kan også ta kontakt med HBRSU, som er en interesseorganisasjon for transseksuelle ungdommer.

Skeiv Ungdom har også en egen ungdomsgruppe som opplever at det kjønnet de fikk tildelt ved fødsel, ikke stemmer overens med egen opplevelse av kjønn.

Vet ikke om dette ga mening? Bare spør igjen dersom noe er uklart. Legger også ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Mitt liv som transperson

Luca (foto: ung.no)

Det kan være frustrerende å oppdage at man ikke føler seg hjemme i kjønnet man er. Kanskje føler du at du kunne ønske at kjønnet ditt var motsatt, eller kanskje kan du tenke deg å være litt av begge deler. Luca er født kvinne, men er i dag mann. Her deler han sin erfaring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet