Hopp til hovedinnholdet

Født i feil kropp, tør ikke å komme ut til familien sin.

Annet 19 år
 

Spørsmål

Hjelp! hva skal jeg gjøre?Jeg er ei 19 år gammel jente som er født i feil kropp.Siden jeg var liten har jeg alltid vist at jeg var gutt! ifra 6-13 åring tok jeg ofte klærne ifra skapet til broren min og gikk med det på skolen, de på skolen mobbet meg og kalte meg for lesbisk, det var en gutt i klassen som spurte meg hvorfor jeg kledde meg ut og oppførte meg som en gutt uten at jeg viste hva transe var den gangen, så svarte jeg''. fordi jeg er gutt! i ungdoms tiden prøvde jeg å akseptere at jeg er jente, Jeg hadde både jente og gutte kjærester så jeg kom ut som bifil bare for vennene mine. er det vanlig? å forelske seg i gutter også eller er jeg bare veldig rar?. Jeg tør ikke og kan ikke komme ut for familien min :( Familien min er muslimer og er regiløse noe jeg selv ikke er,det er ikke lov med homofili. Jeg prøver å være mest mulig jentete, og selv om mange synes jeg er pen så liker jeg ikke å høre det.Jeg er deprimert/med sm tanker.Prøver å akseptere meg selv som jente''men går ikke!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra du tar kontakt, skjønner at det må være fryktelig smertefullt å spille skuespill i eget liv!

Du spør om det er vanlig å være bifil når man er født i feil kropp. Det jeg vil du skal vite er at den seksuelle identiteten vår er helt uavhengig av den kjønnsidentitet som vi har.

Hvis det er slik at du fikk tildelt feil kjønn ved fødsel, og føler deg som en gutt, så er det like naturlig for deg å forelske deg i både jenter og gutter slik som det er hos de som opplever å ha fått tildelt riktig kjønn ved fødsel.

Likevel er det ikke så vanlig å forelske i begge kjønn, noe som kan gjøre at man føler seg litt "annerledes og utenfor". Likevel er det de samme følelsene som gjelder uavhengig hvilket kjønn følelsene retter seg mot.

Desverre er det sånn at noen tror det er mindre verdifullt og riktig, å elske noen av samme kjønn. Slik er det ikke. Hvem vi tiltrekkes og forelsker oss i, er forskjellig fra person til person. Om følelsene retter seg mot jenter, gutter eller begge deler kommer an på hver enkelt av oss. Dette er ikke noe som kan styres av verken kultur eller religion, men noe som handler om kjemi og faktorer vi ikke kan bestemme med tankene.

Fordi noen i den den muslimske kulturen anser det som haram (skam) at to av samme kjønn tiltrekkes hverandre, kan det bli en utfordring for deg å komme ut som deg selv.

Mitt råd til deg er derfor å finne gode rollemodeller og finne andre som er i samme situasjon. Ta kontakt med Skeiv verden via hjemmesiden deres. De har oversikt over de ulike tilbudene som finnes for homofile/ bifile muslimer i Norge. De har også bred erfaring og kunnskap om de ulike felles utfordringene.

Jeg har møtt både homofile imamer og andre muslimer som har stått frem som homofile / bifile. Mange lever gode liv, likevel er det desverre endel kamper som må kjempes for at alle som ønsker det skal få muligheten til å leve på ekte.

Ikke stå alene i dette, søk støtte hos noen som kan hjelpe deg både med å få kroppen til å passe bedre overens med slik du føler deg, samt hvordan du kan leve som bifil. Her kan helsesøster være en fin person å prate med.

Selv om livet kan oppleves fryktelig vanskelig akkurat nå, skal du vite at det finnes håp om at du kan få det bedre. 

Håper dette var litt til hjelp for deg. Legger ved noen artikler du også kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!


Hilsen 

Helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Mitt liv som transperson

Luca (foto: ung.no)

Det kan være frustrerende å oppdage at man ikke føler seg hjemme i kjønnet man er. Kanskje føler du at du kunne ønske at kjønnet ditt var motsatt, eller kanskje kan du tenke deg å være litt av begge deler. Luca er født kvinne, men er i dag mann. Her deler han sin erfaring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet