Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker å gå med jenteundertøy og låner fra søster og mor, er det ok?

Annet 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 15 år og født som gutt, men jeg elsker å bruke dameundertøy og dameklær har alltid gjort det siden jeg var liten. Jeg pleier å gå i det når jeg er alene hjemme og jeg pleier bare å ta undertøyet til mammaen og søstera mi når de ikke er hjemme og når det er fint vær så pleier jeg å gå ned i Hagen i dameundertøy slik ar andre kan se meg, er dette greit? En gang så badet jeg i bikini på badeland og da kom det en vakt og spurte hvorfor jeg hadde på meg bikini og etterpå så gikk jeg å tok sklia og da skjedde det noe, det som skjedde var at bikinitrusa mi datt av uten at jeg merket det, jeg merket det først når jeg kom opp og alle stirret på meg og så den lille tissen min som er bare sånn 3-4cm i slapp tilstand, er det vanlig å ha så liten tiss når du er 15år? Jeg har hørt om noe som heter mikropenis, kan det hende at jeg har det siden at jeg har så liten tiss? Beklager for et langt spørsmål! Håper på svar så fort som overhode mulig! Takk! Hilsen gutt/jente 15 år!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for spørsmål.

Det du forteller om i spørsmålet ditt er ikke uvanlig. Personer som føler at kroppen ikke stemmer med det en føler seg selv som, prøver flere ulike ting for å kjenne etter hva det er som stemmer for seg selv. Det betyr at personer som er født med en guttekropp, men som kjenner seg som en jente, bruker jenteklær for å finne ut om det kjennes riktig. 

Noen liker at andre ser en når en prøver ut ulike klær, andre vil være i fred og finne ut av det selv. Det som kan være ok å vite for deg, er at når andre ser at du kler deg som en jente, så kan de komme til å fortelle det til foreldrene dine. Kanskje synes du det er fint at noen gjør det, så slipper du selv? Andre kan synes det er ubehagelig at foreldre vet om at en egentlig er en annen person enn det de tror. Det enkleste for deg, er kanskje å snakke med foreldrene dine om det, slik at du får den hjelpen du trenger. Du kan også chatte anonymt med noen, for eksempel Ungdomstelefonen.

Det kan tenkes at du har en mikropenis, men det kan også hende at penis ikke er ferdig utvokst ennå. Puberteten varer helt til en er 20 år og for deg betyr det at både kroppen og penisen din kan endre seg mye ennå. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Dette betyr transseksualisme

Gutt eller jente? (colourbox.com)

En person som får diagnosen transseksualisme opplever å ha fått tildelt feil kjønn ved fødsel. Her lærer du med om hva transseksualisme innebærer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet