Hopp til hovedinnholdet

Født gutt men har nå blitt veldig usikker.

Annet 17 år
 

Spørsmål

Jeg er født gutt og har vært det hele livet mitt... men i det siste har jeg begynt å bli veldig usikker. Jeg har hatt fantasier om å være jente så lenge som jeg kan huske, og har i hemmelighet tatt på meg jenteklær i mange år nå. I det siste har fantasiene mine om å være jente blitt enda mer attraktive enn før, jeg tenker på det nesten hele tiden og tanken på at jeg er egentlig er gutt gjør meg ubehaglig, sint og lei meg... Jeg hater kroppen min og syntes den er feil. Når jeg onanerer later jeg som jeg er jente hver eneste gang. Jeg har blitt veldig lei meg i det siste på grunn av usikkerheten, jeg gråter mye og jeg tror jeg begynner å bli deprimert igjen. Jeg føler meg helt alene, jeg har ingen jeg kan snakke med... Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Jeg vet ikke hvem jeg er lenger! Jeg hater livet mitt........

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du tar kontakt!

Du beskriver vonde følelser knyttet til kroppen din og er usikker på din identitet. Dette kan være krevende å stå i, hvor gråten og mørke tanker kan komme snikende.

Det jeg vil du skal vite er at du ikke er alene om å kjenne på dette. Flere som deg kan i løpet av livet kjenne på en usikkerhet rundt akkurat det du beskriver. Disse følelsene er ikke farlige, men kan vekke mye ubehag fordi man kan kjenne på en opplevelse av å ikke ha kontroll over det som skjer på innsiden.

Jeg vil derfor råde deg til ikke å sitte alene med det du kjenner på. Snakk med en sexologisk rådgiver, helsesøster eller psykolog  i nærheten av hvor du bor. Vedkommende kan hjelpe deg med å utforske de følelsene som du har, for å finne mere ut av hva de kan handle om for deg.

Selv om du har det veldig vanskelig akkurat nå, er min erfaring at de fleste finner ut av dette bare de får mere livserfaring og blir bedre kjent med seg selv.

Håper dette svaret ga deg litt ro, legger også ved noen artikler som du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen helsesøster og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Zelda om identitet

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Er du også usikker på hva en transperson er, eller har du andre spørsmål om kjønn og identitet? Sjekk emnene "Identitet" og "Homofil" her på ung.no.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet