Hopp til hovedinnholdet

Homo, siden jeg liker å putte ting i rompen når jeg er jenteundertøy?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg likker å bruke jente undertøy så lurte på hva forskjell på jenter trusene og bh typer. Siden det kan hjelpe meg finne det som kan passe meg siden jeg liker å bruke det og størrelser. det jeg liker mens jeg er i jenteundertøy er å putte ting i rompen og så lurte jeg på om jeg er homo siden jeg gjør det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanskelig å svare på om du er homo. Man kan godt like både jenteundertøy og å putte ting i rompen, uten å være homo.
Men først til det første, angående jenteundertøy. For å finne noe som er passelig kan du sjekke ut denne siden som er en guide til bh`er. Du ser på tegningene hvor på kroppen du skal måle. På denne siden er det også mål for rompen. Ut fra disse kan du beregne hvilke størrelser du trenger. 
Hvis man klarer å skille mellom hvem man forelsker seg i og hvem eller hva man tenner seksuelt på, kan det være til hjelp.
Man kan fantaserer om seksualitet med personer av samme kjønn og onanerer til fantasier av samme kjønn, se porno av samme kjønn uten å forelsket i personer av samme kjønn. Man kan se på det som seksuell tenning. Mange tenner på seg selv, sin egen maskulinitet og kjønnet sitt. Man kan også ønske å være feminin, bruke klær fra det motsatte kjønn og at det gir en ekstra tenning. Det å like spesielle ting i forbindelse med sex, kalles for fetisjisme eller fetisj som det gjerne forkortes til. Seksuell fetisjisme forklares med at konkrete gjenstander, klær, handlinger, kroppsdeler eller ideer, som egentlig ikke har noe med sex å gjøre, men som blir tillagt en seksuell verdi. 
Noen liker også å gå med klær - eller bruke kjønnsuttrykk - fra det motsatte kjønn, uten at det i seg selv har noen seksuell verdi eller betydning.
Hvis en ønsker å være sammen med personen, være nær, få oppmerksomhet og bli sett, at man blir varm og får gode følelser, er man kanskje forelsket. Å bli forelsket i personer av samme kjønn er kanskje kriteriet på om man er homofil.
Det er ikke sikkert at man en gang for alle kan definere seg selv. Man kan forandre seg, forandre hvilke kjønn man forelsker seg i og seksuell tiltrekning kan også forandre seg.
Hvis det er sånn at du for det meste, eller hovedsakelig forelsker deg i gutter, så kan kanskje betegnelsen homofil passe for deg nå? Kanskje vil du i framtida forelske deg i jenter? Da kan betegnelsen heterofil eller bifil passe.
Det er bare du selv som kan bestemme hvilken definisjon du føler deg mest hjemme i. Ta deg god tid på å finne ut av hva som kjennes riktig for deg. Bli kjent med kroppen og kjønnet ditt. Da vil du bli tryggere på deg selv. Etterhvert som du også blir kjent med andre mennesker, blir forelsket eller opplever andre gode følelser, vil du bli tryggere på hvem du er, hvilke seksuell identitet du har.
Hvis du leser denne bokavil du lære masse om det å være homofil. Du kan kanskje låne den på biblioteket.
Du kan snakke med en fagperson på helsestasjon for ungdom eller du kan ringe Ungdomstelefonen. Da får du mulighet til å reflektere og samtale om dette, og du vil bli mer klar over hva du tenker, føler og mener. Du kan også chatte med helsepersonell på ungdomsklinikken Sex og samfunn.


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer

Fetisj

Par i senga med sokker og høye hæler (colourbox.com)

Må du ha eller gjøre noe spesielt for å bli kåt eller få orgasme? Noe som kanskje gjør at du føler deg litt spesiell eller annerledes? Å ha en fetisj er ikke alltid så enkelt, men heller ikke så uvanlig som mange tror.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Sexordliste - hva betyr ordet?

Par som ligger i senga (colourbox.com)

Lurer du på hva et ord knyttet til sex betyr? Kanskje du finner svaret her. Og finner du ikke ordet - gi oss beskjed, så kan vi fylle det inn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet