Hopp til hovedinnholdet

Noen tekster faren min og poster ting om meg til han og på internett.

Annet 16 år
 

Spørsmål

Jeg liker ikke å fortelle folk over nette jeg møter på spill og sånt at jeg er trans, jeg vil eller ikke at de skal vite det, siden jeg hater det selv. Så jeg sier at jeg bare er en gutt. En person fant emailen min og søkte opp gamle bilder av meg, og sendte adressen min og navnet til faren min til folk I en gruppe chat. Jeg er redd siden jeg løy, men jeg vil eller ikke si at jeg er trans, siden de er ikke viktige personer i livet mitt. De tekster faren min og sier at jeg har løyet, men de poster fortsatt ting om meg på netter.

Besvart 24.12.2018 16:31
 

Svar
Hei på deg.

Du skriver at du ikke liker å oppgi identiteten din når du har kontakt med folk online, og det er kjempebra, det skal du fortsette med. Ikke si hva du heter, hvor du bor, hvilken skole du går på osv. Jeg tenker at du heller ikke trenger å si hvilket kjønn du er, men det er er helt greit å si at du er gutt.

Nå forteller du at det er en person som har funnet ut at du er trans-seksuell, og at denne personen har sendt ulik informasjon til faren din, pluss at han eller hun poster ting om deg på internett.

Det beste du kan gjøre, er å finne en voksen man stoler på som du kan fortelle om dette. Det er nemlig ikke lov å legge ut bilder av andre på nettet uten samtykke. Så det som blir gjort kan faktisk være ulovlig.

Finn en voksen du kan få hjelp av, enten foreldrene dine, en annen voksen i familien, en lærer, helsesøster eller helsestasjon for ungdom. Fortell alt som det er og si at du trenger hjelp til å få slutt på det, evt få fjernet det som står om deg på nettet.

Du kan også gå inn på en nettside som heter www.slettmeg.no og få hjelp til å fjerne ting der.

Håper dette var til hjelp for deg, og lykke til videre. Jeg legger ved noen artikler du kan lese. God jul!

Vennlig hilsen Helsesøster i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet