Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få vennene mine til å slutte å kalle meg homo?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei :) Er med i et online spillnettverk hvor jeg har ordnet meg en god del venner, som er fint. Vi liker og erte hverandre og slik for å ha det morro. Det som er, er at noen gang kan det kanskje gå litt over streken over hva som er greit eller ikke greit. En av disse tingene jeg misliker er at disse vennene kaller meg homo, og prøver å overbevise meg til at jeg faktsik er homo, når jeg vet selv at jeg er langt i fra homo. (Jeg syntes det ikke er noe galt i å være homo, men syntes det ikke er greit å bli kalt det når jeg ikke er det). Jeg vet at meste parten av det de sier er kødd, så tar det ikke langt inn på meg (jeg er veldig flink å ignorere negativitet), men jeg ønsker forsatt å prøve å få stopp på det. Jeg ønsker derfor å vite om det er noen motargumenter jeg kan bruke mot disse personene som ikke argumenterer mot heterofili eller homofili, men heller argumenterer at en hver person vet hva de er selv, og at jeg e hetero. Men vennelig hilsen gutt 17.

Besvart 17.03.2019 11:37
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Jeg forstår godt at du er lei av å bli kalt homo. Uansett om man er homofil eller heterofil, eller har en annen legning, er det aldri morsomt å bli kalt noe. En som er homofil vil heller ikke like å bli kalt homo.

Jeg tenker ikke at du trenger motargumenter. Jeg tenker at du bare skal være tydelig på at du ikke liker å bli kalt homo. Jeg vet ikke hvordn det fungerer når dere snakker sammen. Er det kun når dere er i et game? Eller snakker dere sammen utenom også? Uansett så tenker jeg at det er viktig å få til en seriøs samtale om dette. Fortelle dem at du ikke liker å bli kalt homo. Spør dem om noen av de hadde likt å bli kalt homo. Hver gang noen kaller deg homo, så svarer du med en gang rolig og saklig: "Jeg liker ikke at du kaller meg homo"

Om du føler at noen respekterer det, og andre ikke, kan du be de som respekterer det om å hjelpe deg. Hver gang det blir sagt, kan hjelperene dine si: "Hei, slutt å kall han homo"

Om du er klar og tydelig på dette, vil de etterhvert gi seg. Du behøver ikke å gå inn i noen diskusjon rundt dette, eller ha motargumenter. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet