Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å føle seg som en kvinne men oppføre seg som en mann?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Er det mulig å være født og føle seg som biologisk kvinne, men på følelsesmessig plan føle seg som en mann? I atferd og oppførsel? Jeg har aldri vært en vanlig jente, som har vært opptatt av sminke og klær osv - selvom jeg går i jumpsuit og fine klær på fest. Jeg føler at jeg tenker og oppfører meg som en gutt, og jeg liker best å henge med gutter. Jeg snakker ikke om følelser med andre, men er ganske direkte og rett fram i praten. Hater jentekrangler, jenteprat og diskusjoner. Alle vennskap med jenter blir overfladisk, så derfor har jeg på en måte gitt opp det å skaffe meg jentevenner. Det kan jo hende det er fordi jeg har bare brødre - ingen søstre, men jeg vet ikke. Av og til når jeg ser en guttegjeng, så skulle jeg ønske jeg var i denne gjengen. Det er som at jeg er en av de. Synes kjønnsidentitet er så vanskeligt..

Besvart 25.03.2019 23:00
 

Svar
Hei

Det finnes ingen fasit når det kommer til det å være jente. Det finnes nemlig like mange varianter som det faktisk finnes jenter.

Likevel eksisterer det noen stereotypier som tar utgangspunkt i hvordan samfunnet tenker at flesteparten uttrykker seg på gruppenivå. Derfor kan man fort tenke at det er dette som er det riktige, men det er det ikke. Det er bare slik normene våre har "bestemt" at jenter skal være.

Du kan derfor være jente akkurat slik du vil. Siden du trives med å henge med gutta og være direkte, så er det dette som er riktig for deg. Du skal ikke måtte forandre deg selv om du opplever at andre jenter uttrykker seg annerledes.

Håper svaret var til hjelp for deg og at du fortsetter med å være deg selv!

Hvis du ønsker flere innspill vil jeg anbefale deg å ta kontakt med ichatten.no eller Ungdomstelefonen.

Legger også ved noen artikler som du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til! 

 

Hilsen helsesykepleier og spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Jente eller gutt eller...?

Kjønn (colourbox.com)

Samfunnet er bygget på en to-kjønnsmodell. Den passer ikke alle.

Les mer

Kjønnsnormer - vi er alle forskjellige

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

I samfunnet vi lever i finnes det ulike forventninger om hva som er "guttete" og "jentete". Vi er alle forskjellige uavhengig av kjønn og det er kun du som har fasiten om deg selv.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kjønnsidentitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kjønnsidentitet