Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg samle hele familien min til konfirmasjonen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål
god jul&godt nytt år på forskudd. jeg er et av de elste 95-barnene i norge ettersom jeg er født 1.januar. foreldrene mione er skilt men har alltid prøvd å få til bursags selskap ol samtidig, p etterkant av bursdagen. jeg trenger ikke det ettersom jeg sikkert kommer til å feire 90 til ( om jeg ikke blir påkjørt i måren da). men det jeg har utrolig lyst til er å feire komfen min sammen med alle mine fire/ fem familier ( mor, far, stemor, stefar og en del familie venner). men plutseli "årker" ikke pappa å feire store selskaperlenger. jeg er litt fortvilet og har spurt flere ganger om hvorfor, men han svarer bare at han ikke orker, og at vi sal ha en egen komf fest på hytta i sommerferien. detgjør at jeg nå grioner litt ettersom jeg så inderlig vil ha en skikkelig fest slik som de fleste andre. moren min ønsker at pappa som tjener en del i året mer enn andre skal i det minste betale en liten del av komf fest pengene ettersom det er dyrt å konfimere seg. men det verste er at jeg i hvrt fall vil ha farmor og farfar og alle de der med på EN fest. ikke to. en dyr og "normal" en. som mamma betaler ekstra mye mer enn hun har råd til, for det at hun tror at det vil rette opp noe av pappa sin "feil".og en som pappa betaler hunde dritten for.seff elsker jeg å være på hytten men ikke komfen/en gang i LIVET fest for meg; noen tips om hvordan jeg kan "samle" familien til en trei siste familie fest formin skyld? ( mitt kommende bryllypp og dåp til min kommende sønn/datter/begge deler;-)) vet at de bare vil meg vellbegge to! tusen takk forsvar(L)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Gratulerer med dagen i går!

Det er to store hendelser i livet man må forvente at foreldre og annen familie setter sine egne behov til side. Det er konfirmasjon og bryllup. Jeg forstår veldig godt at du ønsker en samlet konfirmasjon. Jeg synes du skal si til faren din at dette ønsker du sterkt at han skal gjøre for deg. Dette er noe av det man sier ja til å orke når man setter barn til verden. Du kan invitere hvem du vil i din konfirmasjon også de på faren din side. Hvis det kjennes riktig ut for deg kan du jo si til ham at du bare skal ha en og om han ikke orker å komme og bidra så blir du lei deg.

Dette er jo også noe moren din burde diskutere med faren din. Det er d som står økonomisk og juridisk ansvarlig for deg sammen! De kan også få hjelp på familievernkontoret der dere bor dersom de føler at trenger hjelp til å snakke med hverandre om dette. Er det noen du kjenner, familie eller annen voksen som har et godt forhold til begge eller til faren din spesielt som kan hjelpe deg å få faren din til å forstå at dette må han gjøre for deg.

Håper att dette er til nytte?


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon


Quiz: Hva vet du om kjøpepress?

Er det noen som blir mobbet på grunn av sin klesstil?