Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er mye sint, kaller meg stygge ting og sier alt er min feil. Hva skal jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært sammen med kjæresten i en del år og bor sammen. Han er veldig mye sint, og jeg synes det blir værre ettersom tiden går. Vi har gode perioder, og så blir det en dårlig periode. Da er han mye sint. Roper og skriker hvis han taper i spill, endevender skuffer og slenger ting på gulvet om han ikke finner nøklene, smeller med dører og blir han skikkelig sint er alt min feil uansett. Da kan han av og til kalle meg for drittkjærring og gærn i huet. Så er han blid og verdens beste frem til han blir sur igjen. Hva skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 og takk for at du skriver til oss!
Du beskriver et sinne hos kjæresten din som kommer til uttrykk både i materiell og psykisk vold. Videre skriver du at det er blitt verre med tiden, og at han veksler mellom å være verdens beste og sint. Hvis jeg forstår deg rett høres det ut som dette går i en form for sirkel: en oppbyggingsfase hvor sinne bygges opp, en voldsfase hvor sinne kommer ut i vold og en reperasjonsfase hvor han er verdens beste. Du lurer på hva du skal gjøre, og jeg vil anbefale at han oppsøker hjelp for sinne sitt: volden er hans ansvar. Familievernkontoret er et gratis tilbud og kan være et alternativ. Ved flere familievernkontor tilbys også sinnemestringskurs. Stiftelsen Alternativ til Vold kan også være et alternativ dersom de har kontor i kommunen hvor dere bor. De jobber med sinne, vold og aggresjon.
 
Håper dette var til hjelp, ta gjerne kontakt med oss igjen.
 
Vennlig hilsen psykologen 
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning