Hopp til hovedinnholdet

Mammaen til ei jente i klassen kjefter uten grunn, er dette greit?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Vet ikke om dette er likestilling men tror det. En jente i klassen har epilepsi og er 5-6 år i hode, men 12-13 år vanlig. Mammaen hennes sender melding til mammaen min og kjefter på noen av oss jentene i klassen f.eks: av vi utestenger henne, baksnakker, snakker stygt om mammaen hennes++. Men gjør ikke det. De hun kjefter på blir veldig lei oss. Er dette greit?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du henvender deg til oss. Det er forståelig at dette er ekkelt for dere, dersom dere ikke har gjort det dere anklages for. 

Først og fremst er det viktig at dere som mottar disse meldingene er ærlige. Dersom dere er det, har dere fullstendig rett til å bli lei dere. Likevel er det viktig å tenke på at det dere kanskje ser på som greit, ikke oppfattes som greit av noen andre. Kanskje mener ikke dere å utestenge eller baksnakke noen, men at det likevel oppfattes slik av av andre. Mange unge tenker kanskje ikke på det de gjør som mobbing, selv om det kanskje kan defineres som nettopp det. Da er det viktig å få snakke med de det gjelder, på en god måte. Forklar ting som de er, og be om å få høre akkurat hva som er problemet, på en saklig måte. Dersom dere alle kan sette dere ned og snakke sammen, vil det være det beste. Mammaen til denne jenta er nok veldig stressa for at datteren hennes skal bli utestengt og holdt utenfor siden hun er litt annerledes, så prøv å huske på at dette kan være noe av grunnen til at hun kjefter. Det er likevel ikke greit å kjefte på noen som ikke har gjort noe galt.

Rådet fra oss blir derfor: Spør om dere alle kan møtes og snakke sammen på en ordentlig måte, ikke over SMS. Da kan dere fortelle deres versjon, og jenta/mammaen hennes få fortelle sin versjon. 

Håper dette var til nytte. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Funksjonshemning i hverdagen

Rullestolbasket

Å få delta i det man har interesse for og være en del av samfunnet er viktig for alle. En funksjonshemning kan noen ganger være til hinder, men mye er mulig hvis man bare tenker annerledes og tilrettelegger litt.

Les mer

Hva du som har nedsatt funksjonsevne selv kan gjøre

Person med asrma (colourbox.com)

Å være funksjonshemmet blant mange ikkefunksjonshemmede kan være krevende og oppleves vanskelig. Men med litt innsats og egne ressurser kan situasjonen ofte bli mindre utfordrende.

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning