Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine kjefter hele tiden både på hverandre og meg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har problemer hjemme. Foreldrene mine driver og kjefter hele tiden, både på hverandre og på meg. Det er akkurat som om de forventer at jeg skal være helt perfekt hele tiden, de forventer at jeg skal være noe jeg ikke er. De er veldig strenge nå, og jeg får nesten ikke lov til noe. Hva kan jeg gjøre? Jeg orker nesten ikke å bo med dem. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint du skriver til oss når du har det vanskelig. Det er ikke godt å ha kjefting og konflikter i familien og jeg forstår at du blir påvirket av det. Det er heller ingen god følelse å føle at man må leve opp til et slags perfekt ideal. Du skriver ikke så mye om hva kjeftingen går ut på, men jeg tenker at det kunne være lurt å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. Mye mulig er de så vant til et høyt konfliktnivå at de kanskje trenger en påminnelse om hvor mye de faktisk kjefter på hverandre og deg. Sett av god tid når du skal snakke med dem og gjør det gjerne når det er ok stemning hjemme. Du begynner med å fortelle hva du føler rundt disse tingene og hva det gjør med deg. Forhåpentligvis vil du møte forståelse og det kan bli starten på en forbedring av situasjonen. Om du opplever at du ikke kommer noen vei med dette kan du ta kontakt med et familievernkontor. Du kan finne det som ligger nærmest deg her: Familievernkontor. Du kan selv ta kontakt med familievernkontoret , få snakke med en terapeut og sammen kan dere bli enige om å invitere foreldrene dine til en time. Terapeuten vil da hjelpe dere med å finne ut av hvorfor ting er slik de er, og hva dere kan gjøre for at det skal bli bedre. Dette er et gratis tilbud. Håper ting blir bedre. Lykke til, 

Vennlig hilsen fra Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning