Hopp til hovedinnholdet

Hvem har ansvaret ved skade på annen sin hund?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei Var i en situasjon her om dagen der vi skulle ta opp lyd til en skoleoppgave, der trengte vi bjeffing .Vi fikk emd oss en veninne sin hund men fikk den ikke til å bjeffe. DEretter gikk vi til naboen for vi visste at de hadde en hund , å kanskje fåvår hund til å bjeffe. Da vi bankte å dingte på åpnet føren seg å naboens hund føk rett i halsen på vår hund. Vår hund ble påført skader for 2200kr Nå krever foreldrene til veninnen min at vi betaler deres regning, å demmes hund som angrep krever at foreldrene tilv eninnen min betaler for deres hund også, noe som de også krever at vi skal betale. Er det noen hjemmel i loven som sier at vi skal betale noe som ehlst ? vi kunne jo ikke vite at naboens hund ville fyke rett i "vår" hund!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Lovhjemmelen finner du i skadeerstatningsloven § 1-5 nr. 3:  

 

"Ansvar uten skyld for skade på person, klær eller bruksting som nevnt i nr. 1, gjelder ikke så langt skaden er dekket av en motorvogns trafikkforsikring. Ansvar uten skyld etter nr. 2 gjelder ikke skade som hund volder på annen hund eller motorvogn."


Med andre ord, dersom en hund har skadet en annen sin hund, så må det være noe å utsette på eieren for at han eller hun skal bli ansvarlig.

 

Det er vanskelig å si for meg hva som skjedde i dette tilfellet. Men hvis det var sånn at naboens hund gikk umotivert til angrep på deres hund straks dere åpnet døra, så mener jeg at naboen har et ansvar for dette.

 

Dersom de to hundene gikk til slåsskamp med hverandre, så kan ikke naboen lastes spesielt for dette, men de to hundeeierene bør ta like mye ansvar og kanskje dele utgiftene.

 

Ditt og venninnen din sitt ansvar oppi dette, vil jeg foreslå er å tilby seg å dele halvparten av de eventuelle utgiftene foreldrene hennes får.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning