Hopp til hovedinnholdet

Jeg vurderer å gi pengene jeg får til konfirmasjonen min neste år til en hjelpeorginsasjon eller noe.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vurderer å gi pengene jeg får til konfirmasjonen min neste år til en hjelpeorginsasjon eller noe. Men blir det litt feil å gi vekk penger jeg får i gave som egentli er ment til meg? Hva kan jeg eventuelt gi penger til? Vil kanskje gi til barn som trenger det. Vil gi til noe der pengene kan utrette mye selv om det ikke er så mye penger. Vi samlet inn penger til noe på skolen der hver 20kr reddet et barn. Vil gi til noe sånn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er en fin tanke å skulle bidra til andre som ikke har så mye! Jeg tenker det er lurt å snakke med foreldrene dine om dette. Det er vanskelig for oss å gi deg råd om hva og hvem du kan støtte, for det er veldig mange organisasjoner og prosjekter som samler inn penger til de som trenger det. 

Tenk litt sammen med foreldrene dine på land, type problem, om du vil gi støtten til en større organisasjon eller en mindre organisasjon eller prosjekt. Prøv å få hjelp til å finne noen som kan garantere for at mest mulig av pengene kommer til den som trenger det.

Kanskje kan du gi en sum penger, kanskje vil du bli fadder og støtte prosjekter eller familier gjennom en lengre periode. Det er mange fine valg du kan ta.

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konfirmasjon - hva passer for deg?

Jente poserer i en allé for konfirmasjonsbilde (colourbox.com)

Skal du konfirmere deg? Hva slags konfirmasjon skal du i så fall ha?

Les mer

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon