Hopp til hovedinnholdet

Hvor kan jeg få tak i skytevåpen? 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Hva er de beste våpnene jeg kan skaffe før krig. 3. verdenskrig er i ferd med å starte og jeg aner ikke hvordan jeg skal skaffe våpen. Kunne helst trengt pistol siden det sikkert er det enkleste for meg å skaffe og bruke. Innvandrer terrorister strømmer inn i Europa, Tyskland, Frankrike, England, Sverige, USA, Venezuela, Kongo, Sudan osv er på vei mot borgerkrig, Pakistan og India til å starte krig mot hverandre, Kina, Japan, Korea, Burma osv til å starte krig med hverandre osv. Jeg trenger skyte våpen nå fort. Det er krise! Mayday mayday!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss gutt 16 år!

Jeg forstår det som at du er veldig engstelig for at det skal bli krig her i Norge og at du gjerne vil beskytte deg.

Det er nok ikke så enkelt å få tak i et våpen her i Norge. Det finnes en lov som sier noe om hvem som får lov til å bære våpen. Du kan lese om det her. Man skal ha en god grunn for å ha skytevåpen. Det er ikke opp til hver enkelt å beskytte seg med våpen i en konflikt, det er politiet og forsvaret som skal beskytte befolkningen da.

Det kan virke skremmende å se hva som skjer rundt i verden, både med borgerkriger og terrorisme. Vi lever i en verden der vi har blitt nødt til å forholde oss til alle de voldsomme konfliktene som skjer i andre deler av verden. Og det er godt synlig for oss gjennom aviser, TV og sosiale medier. 

Jeg forstår godt at du kan bli redd av tanken på at terror og krig skal ramme landet vårt. Vi lever i et fredelig land og har det godt her i Norge. Tanken på at noe skal skje her og ødelegge freden er vond. Men sjansen er heldigvis liten.

Jeg synes du skal snakke med en voksen du stoler på om det at du tenker så mye på krig. Du kan gå til en voksen på skolen eller snakke med foreldrene dine. 

Jeg håper du greier å tenke annerledes, det vondt å være så engstelig for noe som antakelig ikke kommer til å skje.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Katastrofer i nyhetsbildet

Minnemarkering etter terror (colourbox.com)

Når en alvorlig hendelse skjer, vil det i dagene etter hendelsen være disse nyhetene som får størst oppmerksomhet i mediene. Det er ofte sterke bilder og beskrivelser som blir presentert.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred