Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt at en venn tar på meg, åpner buksen og runker meg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en gutt på 13, og jeg var hos en venn, og etter at vi hadde spilt litt, begynte han å ta på meg, til slutt åpnet han buksen min, og runket meg, er dette normalt, eller rart?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
En venn skal ikke ta på en annen uten samtykke, at den andre har sagt ja til det. En venn kan ikke bare ta på deg, åpne buksen og runke deg uten å spørre om det er greit. Det er ikke lov. Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er en selv som bestemmer over kroppen og kjønnet sitt.
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Ta med utskrift/skjermbilde av det du skrev og eventuelt svaret her. Da slipper du å forklare så mye. Du kan også ringe Alarmtelefonen på nummer 116 111. Se artikkel. Du kan også chatte med helsepersonell på ungdomsklinikken Sex og samfunn.  
Du bestemmer over din kropp! 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Gutt og utsatt for overgrep

Gutt fortviler (colourbox.com)

Også gutter opplever seksuelle overgrep. For å få hjelp til å takle de vonde opplevelsene, er det viktig å prate om det vanskelige og tabubelagte.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred