Hopp til hovedinnholdet

Er drit redd krig, bare i perioder. Hvordan roe meg ned å takle følelsene?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og er drit redd krig menn bare i perioder.... Det kan gå lang ti også plutselig er jeg redd igjen! Jeg Foreksempel hadde nettop eg mareritt om krig så nå sitter jeg hær kl 04:12 på natta. Jeg må på do men tenker bare de skyter meg. Tenk vis de andre er dø men de fant meh ikke siden jeg har rullegardiner. Men det er veldig plagsomt å være redd og ikke. Men når jeg er redd så er d ikke litt... det er rett og slett en ubehagelig følelse, får ikke til å sove igjen. Hvordan kan jeg roe meg ned takle følelsene og ja? Det er slitsomt å ha mareritt å være redd. Har mye annet som også plager meg så det blir litt mye... håper på svar raskt, hilsen redd og belymrings full jente:)

Besvart 01.09.2018 12:14
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
For å roe deg ned og takle følelsene må du snakke til deg selv, forklare deg selv at det du drømmer, og så tenker etterpå, ikke er sant. Hvis det var blitt krig ville du hørt det. Det ville gått alarm. Sivilforsvaret har alarm som vil vekke befolkningen. 
Det er ikke sånn at det plutselig kommer en krig. Kriger bygges langsomt opp og befolkningen er da klar over faren for krig. Det er ikke fare for krig nå. 
Når en har mye annet som også plager en, kan man få mer mareritt. Kan du snakke med de hjemme om dette? Hvis det er vanskelig, kan du snakke med helsesøster. Forklar hva du har mareritt om. Forklar også om det andre som plager deg. 
Søk hjelp!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle bekymringer rundt terror

Minnemarkering etter terror (colourbox.com)

Er du redd for terror? Få tips til hvordan du kan lære deg å takle frykten.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred