Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kom Hitler til makta?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Vi er 2 jenter av få som elsker historie! Dette syntes vi er veldig spennende og vil gjerne vite litt mer om hitler. Vi kan fra før nesten alt om borgerkriger, sojetunionen, russiske revolusjon osv. Men vi vet nesten ingenting om Hitler. Det står heller ikke særlig om han i boka vår. Vi lurer på hvordan Hitler kom til makten og hvorfor ingen klarte og stanse han :) Vi kan litt fra før, men dette er noe vi lurer mest på! Klem!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hvis det ikke står noe om Hitler og hvordan han klarte å komme til makta i bøkene deres, synes jeg det er mangelfulle lærebøker dere har. Dette er viktig historie som man ikke må glemme for å sørge for at noe liknende aldri skjer igjen.

 

Det finnes hyllemeter på hyllemeter med litteratur som er skrevet om dette, og hvis dere stikker innom biblioteket eller kontakter biblioteksvar.no kan dere få tips om god litteratur på området. Ikke glem at dere også finner masse informasjon om Hitler og 2. verdernskrig på nettet. Kikk litt på artiklene under når dere gjør dette.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekkliste for kildekritikk

Ikke tro på alt du leser (colourbox.com)

Kan du stole på du det finner på nettet? Her følger noen viktige punkter du bør ha i bakhodet når leter etter fakta og informasjon.

Les mer

Spør biblioteket!

biblioteksvar.no

Spør biblioteket om hva som helst! Erfarne bibliotekarer svarer på dine spørsmål. Send e-post, sms eller chat med bibliotekvakten på Biblioteksvar.

Les mer

Wikipedia – fleip eller fakta?

Ikonet til til Wikipedia,com

Det er kanskje noen som har sagt til deg at du ikke må tro på alt du leser på Wikipedia. Hvorfor det? Les mer om hvordan dette nettleksikonet er bygget opp.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Krig og fred
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om krig og fred