Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer når man blir anmeldt?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva som skjer hvis man blir anmeldt? Har hørt at man får brev i posten om det, også at man blir kalt inn i avhør, også at man får brev hvis saken blir henlagt? Jeg skjønner ikke helt om dette stemmer? Er det helt sikkert at man får brev i posten hvis man blir anmeldt, i det hele tatt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når noen har anmeldt en sak, tar politiet en konkret vurdering av hva de skal gjøre i akkurat den saken. Ofte vil den anmeldte få vite om anmeldelsen ved et brev fra politiet. I saker der det er fare for bevisforspillelse eller at personen vil undra seg straff eller lignende kan politiet ransake boligen, beslaglegge eiendeler/eiendom og/eller arrestere personen uten å underrette han/henne på forhånd. Hvorvidt den anmeldte får vite hvem som har anmeldt han/henne vil avhenge av den konkrete saken.

Det kan nok også finnes tilfeller der den anmeldte ikke får vite om anmeldelsen i det hele tatt. Det vil nok bare skje i tilfeller der politiet henlegger saken, og det ikke har noen hensikt å fortelle dette til personen som ble anmeldt.


Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet