Hopp til hovedinnholdet

Har noe på rullebladet. Kommer jeg inn i USA?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har veldig lyst å komme inn i usa men er usikker på det fordi jeg har ett rulleblad. Jeg har blitt tatt for identitets tyveri og ringapiggen. Har også tatt meg inn på en skole når jeg var 14/15. Kommer jeg in i usa og vil dette påvirke meg veldig med tanke på jobb osv? Jeg går første vgs elektro og neste år skal vi ut i praksis. Er det liten sjanse at jeg får meg jobb da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra de opplysningene du gir, er det vanskelig å svare konkret på om dette vil påvirke mulighetene dine for å komme inn i USA. Nedenfor er to artikler som forteller om reglene for reise til USA og hvilke yrker/studier som krever at man fremlegger politiattest.

Jeg viser også til at den kriminelle lavalder er 15 år, og at evt kontakt med politiet når du var under 15 år, ikke vil få betydning for deg.


juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Den kriminelle lavalder

Ungdom arrester av politiet

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke straffes.

Les mer

- Har noe på rullebladet - kan jeg reise til USA?

Frihetsgudinnen (colourbox.com)

Jeg ble tatt for nasking for noen år siden. Har tenkt å studere i USA etter videregående, og lurer på om det at jeg har noe på rullebladet får noe å si. Har hørt at det er vanskelig å få reise til USA med noe på rullebladet. Utenlandsstudier er noe jeg har drømt om bestandig, og USA er favorittlandet. Blir så lei meg hvis den tabben jeg gjorde en gang for lenge siden skal ødelegge planene mine.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet