Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sex med eldre menn

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei jeg har blir rompepullt av menn i 50årene men vil det selv, kan de bli straffet for det? jeg liker egentlig å suge og ligge meg eldre menn, er det noe feil med meg da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år, og det er straffbart å ha seksuell omgang med barn under 16 år. Svaret på spørsmålet ditt er altså ja, disse mennene kan bli straffet for å ha sex med deg.

Du kan lese mer om hvorfor vi har regler om seksuell lavalder i artikkelen du finner nedenfor. 

Du spør om det er noe feil med deg, siden du har lyst til å ha sex med eldre menn. Jeg tenker jo ikke at du er feil på noen måte, men blir litt nysgjerrig på hvorfor du ønsker å ha sex med noen som er så mye eldre enn deg.

Det er jo ulike grunner til at vi mennesker har behov for å dele seksualiteten vår med andre. Det kan være alt fra ønske om å kjenne nærhet fra et annet menneske, bli passet på, få omsorg, oppleve spenning, nytelse, bli begjært, en opplevelse av å være betydningsfull og viktig hos den andre. Vet ikke hva du tenker om dette? 

Kanskje kunne det vært nyttig for deg å bli kjent med disse følelsene? Hva er det du får hos menn på 50 år og ikke hos jevnaldrende?

Bakgrunnen for at vi har satt en seksuell lavalder i Norge, er jo hovedsaklig for at barn ikke skal bli utnyttet. Vi som samfunn har en tanke om at det er best for å utforske seksualiteten med noen som er jevn i alder og utvikling.

Jeg vil derfor oppmuntre deg til å kjenne etter om din utforsking med eldre menn er noe du virkelig kjenner du har lyst til for din egen del. Noen ganger kan det være vi mennesker ikke tør å kjenne på hva som er den egentlige grunnen til at vi gjør ting. Hvis det er slik at vi synes dette er vanskelig å kjenne på, kan vi ofte fortrenge disse følelsene og bare fortsette med å gjøre det som egentlig ikke er så bra for oss.

Jeg tenker det er kjempefint at du stiller spørsmål ved du gjør på den seksuelle arenaen. Dette er noe som er viktig for alle oss mennesker som skal utforske egne grenser og hva som er sundt for oss.

Det som så flott heter seksuell handlingskompetanse er jo noe som må læres på lik linje med all annen kompetanse! Finn ut av hva som er dine egne grenser og hva du selv har lyst til. 

Vil anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen hvor du går. Hun kan også være en person å dele tankene med, og som kan hjelpe deg hvis noe er vanskelig. 

Du kan også ta kontakt med Ungdomstelefonen eller YouChat. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet