Hopp til hovedinnholdet

Noen jenter på ca. 5 år ba om å få se på tissen min.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg hadde en liten hendelse på i nabolaget mitt hvor jeg lekte sammen med noen barn litt lenger opp i gata. (har ingen kjennskap til dem). Det var 5 jenter på ca 5-6 år. Vi leker i en liten tett skog, så sier jeg at jeg må ta en do pause. Så jeg går ett stykke unna og tar ut pikken for å pisse. Så hører jeg at de følger etter meg. Jeg forter meg å bli ferdig og tar på meg buksa. Snur meg og ser at de står bak meg. -Kan vi få se på tissen din spør de. Jeg spør hvorfor jeg skal gjøre det. De ser på meg. Så går de mot meg og drar av meg buksa og underbuksa. Ble så redd siden faren til den ene kom inn i skogen og så meg ligge der naken mens de så på. Han sa at han skulle ringe politiet og andmelde meg som pedofil. Hva burde jeg gjøre? Hadde ikke lyst at dette skulle skje!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår at du har kommet i en vanskelig situasjon. Du forteller her at du lekte sammen med noen som var 5-6 år, og at de ville se på tissen din. Ut fra det du beskriver går det frem at du ikke ville dette, og det er bra at du ikke ville det. Det er nemlig ikke greit at en på 13 år tar av seg klærne for å vise tissen sin til barn på 5 år.

Imidlertid sier du at de klarte å dra av deg buksen og underbuksen din. Deretter kom faren til den ene inn i skogen, og jeg kan jo forstå at denne faren tenkte at han ville ringe politiet, og anmelde saken. Denne faren tenkte nok helt andre tanker om det han så enn det du gjorde.

Det er ikke så lett å vite hva du skal gjøre i denne situasjonen, men du bør kanskje snakke med noen. Kan du snakke med foreldrene dine? I såfall kunne de snakke med den faren som du traff i skogen. Hvis dette er en misforståelse må du få hjelp til å rydde opp i det.

Hvis du blir anmeldt vil du ikke kunne straffes, les artikkelen under. Det kan hende at politiet innkaller deg og dine foreldre til en bekymringssamtale.

Jeg forstår at denne situasjonen du er i er vanskelig for deg, og du kan ta kontakt med helsesøster for å snakke om det som har skjedd.

 

Jeg håper at dette ordner seg.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Den kriminelle lavalder

Ungdom arrester av politiet

Den kriminelle lavalder i Norge er 15 år. Personer under 15 år som begår kriminelle handlinger, kan ikke straffes.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep