Hopp til hovedinnholdet

Er det lov å bruke popcorntime?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg har en veninne som har programmen popcorn time, så jeg lurte på om er et program som legger ut virus og om det er lovlig å bruke dette programmet til å se filmer på uten å bli straffet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så lenge Popcorn Time blir lastet ned fra en sikker kilde, som den offisielle nettsiden (popcorntime.io/), er det så å si 100 % sikkert at du ikke får virus. 

Popcorn Time benytter en teknologi som heter "streaming". Dette er samme type teknologi som f.eks. Netflix og Youtube benytter, og innebærer at det man ser ikke blir lastet ned i helhet, men i mindre biter, som ikke forblir lagret på PCen din. 

I 2011 fastslo Kulturdepartementet at det å streame piratkopierte filmer og serier, og annet innhold, er lovlig. Dette ble innørt i praksis i 2012-2013, og gjelder fortsatt.
Med andre ord er det 100 % lovlig å bruke Popcorn Time.
Det er fremdeles forbudt og laste ned filmer og serier i helhet fra f.eks. ThePirateBay.

Regjeringens vedtak finner du her: www.regjeringen.no/nb/dokumenter/prop-65-l-20122013/id713955/?docId=PRP201220130065000DDDEPIS&q=prop%2065%20l&navchap=1&ch=1

Hvis dette blir for mye å lese, så har IT avisen skrevet en enkel og grei artikkel som forklarer det ganske bra. Den finner du her: www.itavisen.no/nyheter/det-er-lovlig-%C3%A5-str%C3%B8mme-piratfilm-i-norge-354605

Vennlig hilsen slettmeg.no, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fildeling - pass deg for virus og datainnbrudd

datatyv (colourbox.com)

Å laste ned filer fra andre, eller dele egne filer kan føre til datavirus og hacking av datamaskinen din. Her er rådene som beskytter maskinen din!

Les mer

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Sett noe ulovlig på nett? Tips politiet!

Tips politiet

Har du sett noe ulovlig eller blitt utsatt for noe ubehagelig på nettet? Tips politiet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Lov og rett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om lov og rett