Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble tatt med for mye sigaretter på Oslo Lufthavn og det var så mye at det ble en politisak. De sa at jeg kommer til å bli innkalt til avhør og at jeg er nødt til å stille opp. Hvor lang tid i forveien får jeg innkallelse?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg ble tatt med for mye sigaretter på Oslo Lufthavn og det var så mye at det ble en politisak. De sa at jeg kommer til å bli innkalt til avhør og at jeg er nødt til å stille opp. Hvor lang tid i forveien får jeg innkallelse? Jeg skal reise bort til utlandet noen uker og kommer ikke til å være tilgjengelig på telefon eller post. Jeg er redd for at jeg blir innkalt uten å motta den og så blir jeg siktet for å ikke møte opp i tillegg til smuglingen. Stemmer det at jeg har rett til å bli avhørt på politistasjonen der jeg er folkeregistrert? Bor ikke i nærheten av Oslo.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan dessverre ikke svare på hvor lang tid det kommer til å ta før du blir innkalt til avhør da dette er avhengig av hvor mye politiet har å gjøre.

Du kan likevel kontakte politiet i Oslo for å høre hvordan saken ligger ann. Da kan du også spørre om avhøret ditt kan gjennomføres ved nærmeste politikontor.  

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Politi
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om politi