Hopp til hovedinnholdet

Jeg har brukt et bankkort jeg fant og nå har eieren funnet ut hvem som har brukt det...

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har det ganske tøft akkurat nå... For en stund siden fant jeg ett bankkort som jeg bestemte meg for å bruke på nettet, og nå har det seg nemlig sånn at eieren har funnet ut av at det har blitt borte penger fra kortet og skal prøve å finne ut av hvem det er som har brukt det og jeg er kjempe redd for at personen finner ut av at det er meg... Kan personen lett finne ut av hvem som har brukt kortet? Og hvis personen finner ut av at det er meg, hva vil skje med meg? Jeg angrer selvfølgelig på det jeg gjorde, og vet at det var galt, men jeg kan jo ikke få gjort noe med det nå. Hvis politiet kommer inn i bildet, kan jeg bare brånekte på at det var meg? Hilsen en gutt på 16 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å bruke andres kort betyr at du både utgir deg for en annen, og du stjeler penger fra vedkommende. Hvis korteieren, banken eller politiet finner ut hvem du er, så er det ingen vits i å nekte. Det lureste vil være å tilstå. Trolig vil saken bli anmeldt.

Det er umulig  si hvordan politiet vil behandle lovbruddet, men kanskje vil de foreslå at du får mulighet til å ordne opp ved å møte korteieren i meklingsmøte og inngå en avtale om erstatning. Forutsetningen for det er at politiet finner saken egnet - og både du og korteieren samtykker til å møte. Konfliktråd er frivillig. Ordner du opp via konfliktrådet får du ingen annen straff av politiet og du slipper anmerkning på ordinær politiattest.

En annen mulighet er at du kan komme alle i forkjøpet  ved å melder deg til korteieren, si at du angrer og at du vil betale  pengene tilbake. Da har du en mulighet til å slippe både politianmeldelse og alt som det fører med seg - samt viser at du anger og tar ansvar for det du har gjort.

Vi kan alle gjøre feil, men det viktigste er å vise ansvar ? noe som betyr at du trolig vil få det litt bedre og etter hvert slippe de «tøffe dagene» som du beskriver.

Les gjerne artiklene jeg legger ved under svaret.

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

- Handler på nettet med kredittkortet til en annen

Kredittkort og pc (colourbox.com)

Jeg har veldig lyst på noe jeg har funnet på nettet, men har ikke penger. Men det har noen jeg kjenner. Hvis jeg får tak i kredittkortet deres og bruker det til å betale med, hva skjer om dette blir oppdaget?

Les mer

Mistet bankkortet eller koden? Dette må du gjøre

Hvis noen har misbrukt kortet ditt og banken mener at du har vært uforsiktig, kan de kreve at du dekker mye selv. Ring Bankenes Meldingstjeneste på 08989 hvis du mister bankkortet ditt!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfliktløsning
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfliktløsning