Hopp til hovedinnholdet

Sone med fotlenke

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Ektemannen til søsteren min har blitt dømt til "åpen soning" for å ta narkotika. Hvordan fungerer åpen soning? jeg vet at det er en dings rundt foten slik at politiet vet hvor du er, men hvordan fungerer alt dette? Hilsen gutt 18 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra det du skriver i spørsmålet ditt, forstår jeg det slik at mannen til søsteren din skal sone med elektronisk kontroll, altså med fotlenke.

Det er en del betingelser for at en person skal få innvilget straffegjennomføring med fotlenke. Blant annet må den som skal sone oppholde seg hjemme, og kan kun forlate boligen etter avtale med kriminalomsorgen. Videre er det et krav at den som soner enten arbeider, går på skole eller er sysselsatt på annen måte. Forholdene må dessuten være tilrettelagt for at kriminalomsorgen skal ha mulighet til å kontrollere at soningen foregår i tråd med vilkårene. Den som soner med fotlenke må også være totalt avholdene når det gjelder alkohol og rusmidler.

Du kan lese mer om soning med fotlenke på denne nettsiden. Her finner du også en brosjyre som inneholder informasjon om straffegjennomføring med elektronisk kontroll.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet